ALKO Combi Care 38 E Comfort elektromos gyepszellőztető + ajándék metszőolló! 112800
Ajánlott terület
800 m² 
Motor
1300 W
Talajlazító henger
14 acélkés
Munkaszélesség talajlazítás
38 cm
Szellőztető henger
24 acélrugó
Munkaszélesség
gyepszellőztetés esetén
37 cm
Mélységállítás
5 fokozatban
Fűgyűjtő kosár
55
Tömeg
15 kg

 

Gyepszellőztető és talajlazító gépek hazánkban is egyre inkább elterjedtek. Ennek oka az, hogy a tavasz beköszöntével a korábban telepített gyepünket sokszor siralmas állapotban találjuk. Nedvességet ugyan kapott bőven a tél folyamán, de napfényt és levegőt annál kevesebbet, márpedig a nedvességen kívül ezekre is szüksége van. Ezek a körülmények bizony sokkal jobban kedveznek a különböző mohaféleségeknek, mint a fűnek. A moha réteg jól tárolja a nedvességet, annyira jól, hogy a fűnek nem is kell a talajba leengednie gyökérzetét, elég, ha a moharéteget szövi át, és onnan jut tápanyaghoz. Az első hosszabb száraz időszak beköszöntével azonban a víznyerési forrás elapad, és vele együtt a mélyebb gyökérzet nélkül maradt gyep is. Feltétlenül szükséges tehát a talajt levegőhöz juttatni, és a filcréteget eltávolítani. Erre szolgál a gyepszellőztető. Ezekben a gépekben rugalmas acél drótszálak forognak, amelyek végigkaparják a talajfelszínt és kitépik a moharéteget, felszedik a filcréteget a fűszálak közül.

De nem csak a gyepszellőztető használatára, hanem talajlazító alkalmazására is szükség van. A hó súlyától lenyomott talajban együtt küzdenek a levegőért a friss fűszálak, a tavalyról vagy még korábbról ott maradat, lassan elfásodott régi fűgyökerekkel. Ez az elöregedett fű bizony már nem üde zöld, inkább fakó, sárgás, a látványt és a gyep minőségét rontja, viszont szívja a tápanyagot és a nedvességet. Érdemes tehát eltávolítanunk, de úgy, hogy csak az elöregedett gyökereket tépjük ki, a frisseket ne. Erre szolgál a talajlazító, amelynek egyenes, szándékosan tompa kései a puha gyökérszálakat átvágják, nem sértik meg, a fás öreg gyökérzetet viszont kitépik a talajból.


A talajlazítók és gyepszellőztetők  nélkülözhetetlenek a tartósan üde gyephez. A gyep szellőztetését minden harmadik fűnyírást követően, míg a talajlazítást a szezon elején és végén javasoljuk.

 

Ajándék Japán-acél metszőolló!Akciós bruttó eladási ár: 39 900 Ft.  

Vásárlás előtt kérjük regisztráljon*, vagy jelentkezzen be!
*A regisztráció körülbelül 1 percet vesz igénybe, utána azonnal vásárolhat.
ALKO Combi Care 38 E Comfort elektromos gyepszellő
nagyításmentésTekintse meg akciós ajánlatainkat:@ 2017 Alko webáruház
Hungary, 2013 Pomáz, Toldi M. u. 28. - Tel. +36 26 262 336 Fax: +36.1.431.0234
e-mail: infoantiszpem:Dlobest.hu | Minden jog fenntartva!
ÁSZF | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem